Oldalak

2011. január 2., vasárnap

Kitekintés 2011-re

Mi várható Elliott elmélete szerint 2011-ben az OTP-vel. Nos két fő alternatívát mutatnak a grafikonok, így a bull és bearish scenárióknak is helyet tudok adni. Véleményem szerint a bull verzió csak átmeneti lenne. Lásd  "CDS cunami" bejegyzést. A megoldást az alábbi grafikon mutatja, nem tudom eldönteni, hogy most egy 4. hullámban vagyunk, vagy már a korrekció fázisában. A tapasztalt Elliottos elemző Cimballi véleménye szerint a valószínűbb verzió, hogy már a korrekció fázisában. (kék számozás)
Ami miatt az alt verziót még kezelem, az az hogy az Elliott szabályok szerint egy megnyúlt hullámnak kell lenni az 1-3-5-ös hármasban, a harmadik hullám ebben az esetben megnyúlt és az V. hullám  még visszaviheti a papírt a korábbi, márciusi csúcsokhoz. Ebben az esetben is az ötödik teljesülése után, ami truncation hullám lehet, komoly esést várok (Alt kék jelölés)
Tartalmaz még az ábra egy zárójeles zöld számozást, ami egy lehetséges dél felé irányuló ciklus lehet, megnyúlt (3.) hullámmal, természetesen itt minimum elvárás a 4.600-as szint átlépése és további esés.

Hetes chart:


Kék számozás:
Heti szinten, hangsúlyozom hetekben mérve, esés jön. Célár elsődlegesen 3.200 környéke, de lehetséges alternatívaként bejelöltem a 1.400-1.600 magasságát. Meglepően alacsony, fundamentálisan egy komoly további CHF erősödést minden bizonnyal ilyen nagymértékben hatna a részvény árfolyamára. (talán nem véletlen, hogy az OTP Jelzálogbank éppen most kezdi el 1.000 Mrd forint értékben jelzálogpapír értékesítését Link a hírre, ami dráguló forrásköltség esetében óriási jelentőséggel bír) Nem zárom ki, hogy a korrekció valamilyen háromszögben fog végződni, azaz eljátszik még velünk a komoly esés előtt.

Alt kék jelölés:
Az emelkedés csak rövid távon értelmezhető, utána esés! Ebben a verzióban az 5. hullám még nem volt meg, a negyedik egy sideways hullám, emelkedés jön - ezt se napi szinten értsétek - melynek célára a korábbi lokális csúcs 7.250 környéke. Ez már ebben az esetben is egy truncation hullám, sőt attól sem zárkózom el, hogy az emelkedés már előtte kifullad és fordul a piac, esés jön. Ennek a verziónak most kisebb esélyt adok.

Ha a napos ábrát nézem, akkor hamarosan el kell indulnia egy felfelé korrekciónak, ami meglehetősen rögös út, mivel az 50, 120 és 200 napos átlagokon keresztül vezet felfelé. Ideális célár 5.600 környéke, jelenleg ez a 200 napos átlag szintjének felel meg.

Napos chart:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése